Miljøarbeid

Hjem » — Miljøarbeid

Stillaspartner og miljø

Norge har under parisavtalen sagt at vi skal redusere utslippene i norge ned til 50-55% av utslippene vi hadde i 1990.

Stillaspartner ønsker å bidra til å nå dette målet, og har brukt en del midler på akuratt dette. Noe av det vi har gjort for å bidra er kjøp av elektrisk lastebil, truck, kjøp av solceller, og en liten flåte av elektriske varebiler.

Elektrisk lastebil

Stillaspartner kjøpte i 2021 vår første elektriske lastebil.

Vi er den perfekte typen bedrift for å ha elektrisk lastebil. En normal arbeidsdag for en stillasarbeider, vil være å pakke stillas på bilen, kjøre til prosjekt, så montering. Dette gjør at vi ikke har problemer med rekkevidde på vår el-lastebil.

 

Om ditt prosjekt har spesielle krav til klima utslipp på arbeidsplassen, kan du kontakte oss, og se om vi kan levere, og gjerne montere og kontrollere stillas for deg.

el lastebil temp
elbil

Elektriske varebiler

 

Stillaspartner har også hatt noen elektriske varebiler i noen år.

Vi har en rekke arbeidere som reiser rundt og tar etterkontroller på stillaser, eller leverer deler hvor det trengs. Da er det perfekt å ha en elektrisk varebil.

Vi startet med bare én, men har siden fått flere. I dag har vi tre elektriske varebiler som kjører rundt i stavangerområdet og gjør jobber for oss.

Elektrisk gaffel-truck

 

Stillaspartner kjøpte også vår første elektriske gaffel-truck i 2021.

Tidligere var vi bekymrett for at de elektriske truckene ikke skulle tåle det harde arbeidet en truck på stillaspartner må gjennomgå, både i forhold til vær og kraft.

Men den elektriske trucken på lageret vårt gjør jobben veldig bra. Den åpner også for mulighet til å arbeide på innelageret vårt uten å åpne port for lufting. Og på ute-lageret vårt, er den desidert den smidigste av maskinene våre.

truck
celler

Sol celler

 

En annen investering av Stillaspartner i 2021, var masse solceller på taket.

Taket på stillaspartner er dekket med solceller. Disse dekker ikke bare strømforbruket vårt, men deltar på å forsyne vestlandets nett med strøm.

Strømproduksjon vil variere avhengig av årstid og vær, fra 80-430kwt per dag. Men over tid blir dette mye, og i april 2022, genererte de hele 8.2MWt.